Over

Over Cynthia Meevis

Over mij.

Geboren in Den Haag, grotendeels getogen en wonend in Gouda, levend en werkend in heel Nederland. Met een rugzakje gevuld met veel ervaring loop ik diverse paden af en vind ik allemaal mooie dingen. Met een achtergrond in commercie en retail, heb ik een nieuw pad ingeslagen als trainer en veranderaar in transities. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor het oprichten van het Nationaal Hulpmiddelen Fonds waarbij de mobiliteit en zelfstandigheid van ieder mens het doel is.  

Op dit moment zet ik mijn expertise in bij een van de grootste hulpmiddelenleveranciers van Nederland en begeleid ik mede ook de transitie van deze organisatie. Daarnaast houd ik me bezig op het gebied van trainingen geven,  geef ik coaching zowel op persoonlijk gebied als organisatie. Dit doe ik vanuit  5e2M en de Leefstijl Academie. 

Kan ik jou ergens mee helpen, laat een berichtje achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Samenwerken en projecten

Educatie is de sleutel om een wereld aan mogelijkheden te openen.

Door jezelf door te blijven ontwikkelen blijf je groeien en zijn de mogelijkheden ongekend. Om je beste zelf te zijn, heb je op sommige kruispunten inzichten van een ander nodig. Dit kan zijn door een goed boek te lezen, door een goed gesprek met iemand of wanneer je het nog iets breder aan wilt pakken een opleiding te volgen.

Educatie is voor mij een rijkdom. Dit maakt voor mij een belangrijk onderdeel van zingeving als we het bekijken vanuit de Positieve Gezondheid. Door zelf in continue verandering te zijn, leer ik veel, maar wil ik ook zo veel mogelijk delen. Bij de Leefstijl Academie doe ik dit. Zowel ‘real life’ als online. En om dan samen ook nog eens tot nieuwe inzichten te komen, dat maakt educatie dan tot iets unieks.

Stel, je hebt behoefte aan een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat je kwaliteit van leven verbetert, maar de gemeente of zorgverzekeraar wil het niet vergoeden. Als je de rekening  niet kunt betalen, kan je een aanvraag indienen bij Nationaal Hulpmiddelen Fonds.

Wij stellen hulpmiddelen ter beschikking en geven advies over de vaak ingewikkelde vergoedingsregelingen in de zorg. Daarnaast dragen wij bij aan innovatie in de zorg, zodat hulpmiddelen beter en eenvoudiger verkrijgbaar worden. Ons uiteindelijke doel is onszelf overbodig maken. Wij streven naar heldere en simpele procedures en moedigen innovaties aan, zodat hulpmiddelen betaalbaarder en gemakkelijker te verkrijgen zijn.

Als bestuurslid heb ik dit fonds met mooi doel opgericht. Hiervoor heb ik gezamenlijk met collega’s de oprichting gerealiseerd, marketing en positionering vormgegeven en alle (aanvraag)processen ingericht. 

Evenementen zijn nu niet altijd aantrekkelijk voor rolstoelgebruikers. Dit kan komen door praktische maar ook sociale aspecten. Vierdejaars Studenten van de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht kijken samen met rolstoelgebruikers naar de problemen en naar wat zij belangrijk vinden om het onmogelijke mogelijk te kunnen maken. ONGEREMD streeft naar het vervagen van de scheiding tussen rolstoelgebruikers en niet rolstoelgebruikers. Deze zeven studenten heb ik met hun project mogen begeleiden. Bekijk de resultaten snel op hun Facebookpagina.

De Leefstijl Academie, Norwell Outdoor fitness en Healthcoin slaan de handen ineen om Nederland een stuk vitaler te maken. Met de hoogwaardige sporttoestellen van Norwell, de deskundige begeleiding van de Leefstijl Academie  en het actieve platform van Healthcoin weten wij mensen te activeren tot beweging én een blijvende verandering. Wij hebben samen een mooie oplossing ontwikkeld om jou en je (werk)omgeving tot beweging te laten komen. 

The Meevis Company staat ingeschreven onder het KVK nummer 73438022