Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Op zoek naar jouw betekenis en waarden.

Het leven heeft niet altijd mooi ge-effende paden. De valkuilen in werk en samenleving vraagt soms ondersteuning. De westerse cultuur is geobsedeerd door geluk. We zijn continu op zoek naar hoe we een gelukkig leven kunnen leiden. ‘Geluk’ lijkt de nieuwe norm te worden. Maar er is meer in het leven dan gelukkig zijn. Om jouw leven echt vanuit jouw waarden te leven is de vraag die je jezelf kunt stellen: 

‘Wat geeft betekenis aan jouw leven?’

Het is een vraag welke je niet in één keer kan beantwoorden zonder er goed over nagedacht te hebben, maar wellicht heb je hier ook diverse nieuwe inzichten voor nodig. Wanneer je namelijk deze vraag voor jezelf kunt beantwoorden en je je waarden weet, kun je makkelijker bepaalde keuzes in het leven maken waardoor vol energie je dagen vult met betekenisvolle momenten. Waardoor jij je leven leidt zoals jij dit wilt, vanuit je authentieke zelf. Dit is ook mijn drijfveer om jou te helpen. Levenservaring, achtergrond in de psychologie, ervaring in training en coaching, brede kennis op de moderne samenleving met een achtergrond, breng ik mee in mijn gesprekken waarbij de menselijke maat met stip op nummer één staat. 

Sterker uit de strijd is vaak een mooi cliché maar hoe ontdek je die sterkte? Niet door te onderwijzen, maar door het stellen van juiste vragen, een spiegel voor te houden, soms confronteren en handvatten geven om de volgende stappen te bewandelen. Mijn begeleiding is pas geslaagd wanneer jij het kan toepassen in eigen praktijk. Nieuwe inzichten maar ook met oog voor jouw persoonlijke ontwikkeling.
Samen leven we in een samenleving in werk en maatschappij waarin de de verandering als een sneltrein op ons afkomt. Maar waarin er voldoende momenten zijn om de rust te zoeken voor de juiste energie. Wat zijn jouw energiegevers en welke energievreters moet je vermijden? Wat zijn jouw waarden? Daar gaan we naar op zoek en we zetten ze om in jouw praktijk. 

Het is jouw persoonlijke pad

Iedere vraag, elke ontwikkeling en elke stap is anders. Daarom zullen wij samen een route uitkiezen die bij jou past, maar ook die jou uitdaagt.  In ons eerste gesprek nemen we de tijd om een goede basis van vertrouwen neer te leggen. Je kiest ervoor om iemand mee te nemen voor een heel klein gedeelte van jouw route, dit moet dan wel een goede match zijn, voor beiden.  

Daarna zullen we de route uitstippelen. Het aantal sessies zullen we dus ook op basis van jouw vragen en behoeften onderling afstemmen. 

 Jij zult tijdens dit traject de keuzes maken, ik kan je helpen om ze scherp te krijgen. Dit betekent dat de verantwoordelijkheid voor het succes van jouw ontwikkelingstraject bij jou ligt. Pas je het toe in praktijk en ga je hier verantwoordelijk mee om, is aan jou. Natuurlijk zal ik je helpen op jouw persoonlijke pad.

Contact

Krijg jij een goed gevoel bij het lezen van deze informatie en wil je meer weten of wil jij eens een oriënterend telefoongesprek om te kijken of ik iets voor jou kan betekenen? Laat een bericht achter via de deze pagina en ik neem zo snel mogelijk contact met jou op.