Zie jouw leven als Masterclass

Over deze avond

Het delen van verhalen zorgt voor verbinding. Maar toch doen we het te weinig. Onzekerheden houden ons tegen, misschien wel door we niet volledig durven te zijn wie we willen zijn. We conformeren ons snel aan het beeld wat de maatschappij van ons verlangt. Maar juist door het drukke leven wat we leiden is het goed om stil te staan waar jij nu echt voor staat. Tijdens deze avond vertelt Cynthia Meevis vanuit persoonlijke ervaring, haar verhaal, hoe zij haar leven aangepast heeft en laat je nadenken over het belang van persoonlijke waarden. Daarnaast heeft ze spreker Karel Jonker uitgenodigd om zijn verhaal te vertellen en laat hij je zien hoe je zelf je eigen verhaal kunt vormen.  Als hoofdprogramma zal filosoof Lammert Kamphuis een interactieve lezing verzorgen waarbij hij vanuit de filosofie verschillende perspectieven meegeeft hoe je naar je eigen leven kunt kijken, zodat je vrijer wordt om de volgende stap te kunnen zetten.

Het programma

Intro: Zie jouw leven als masterclass – Cynthia Meevis
Anno 2019 is de maatschappelijke druk erg hoog. Om te kunnen voldoen aan ‘het plaatje wat de maatschappij van je verlangt’ heb je heel wat ballen in de lucht te houden. De perfecte echtgenoot, de perfecte moeder, de perfecte werknemer, de perfecte vriendin…. Je perfect voordoen is een onhoudbare situatie wat niemand vol kan houden en waardoor je jezelf ook verliest. Aan de hand van persoonlijke ervaringen vertelt Cynthia over het belang van het hebben van waarden en hoe jij hier een invulling aan kunt geven. Door te kijken naar jouw eigen waarden dwing je ook jezelf om te kijken naar jouw eigen leven tot nu toe. En uit alles valt te leren. In deze introductie leer naar je eigen leven te kijken als masterclass.

Cynthia Meevis heeft als doel om iedereen te laten leven volgens hun beste zelf. Uit elke gebeurtenis valt wel iets te leren om daar zelf van te kunnen groeien. Dit vraagt alleen wel degelijk een andere mindset. Als coach en trainer begeleidt ze zowel individueel als in groepsverband mensen naar meer eigen regie en daadwerkelijk persoonlijk leiderschap.

Lezing: Jouw verhaal bestaat niet – Karel Jonker
Stel je voor…. Je kunt je eigen verhaal maken. Maak jij er een vervelend verhaal van of kies je ervoor om er een succesverhaal van te maken? En speel je alleen de hoofdrol hierin, of ben je ook de regisseur? Aan de hand van zijn eigen verhaal zal Karel je meenemen in een leven van een succesvol businessman en een minder gelukkige zoeker. Wat zijn de overeenkomsten van deze twee mensen en wat is er eigenlijk van ze geworden? En hoe is het nu met ze? Of welk verhaal is nu actueel en in welke was Karel het personage?

Mensen maken verhalen van hun ervaringen. Van hun leven. Maar klopt er eigenlijk van die verhalen? Bestaat het verhaal van jou wel echt? Of heb je er een verhaal van gemaakt en ben je er zelf in gaan geloven? Na deze lezing heeft Karel samen met de deelnemers in de zaal de antwoorden gevonden.

Karel Jonker is ondernemer, hij is eigenaar van de Leefstijl Academie en helpt hij bedrijven, bestuurders en directeuren om hun bedrijf naar een gezonde organisatie toe te werken. Als spreker is hij inspirerend en aan de hand van persoonlijke ervaringen weet hij de luisteraar te boeien en te inspireren. Zijn rode draad is het beïnvloeden van gedrag, motiveren, grenzen opzoeken, verleggen en respecteren.

Hoofdprogramma: Filosofie voor een weergaloos leven – Lammert Kamphuis
Voor het leven is er geen generale repetitie. Je hebt slechts één kans. Gelukkig zijn grote denkers je voorgegaan en kun je bij hen terecht voor wijze raad. Filosoof Lammert Kamphuis onderzoekt al jaren bij bedrijven, op festivals, congressen en in workshops hoe filosofen ons kunnen bijstaan in het alledaagse leven. Geïnspireerd door al deze gesprekken schreef hij het boek ‘Filosofie voor een weergaloos leven’. Tijdens deze lezing neemt hij je mee langs de meest behulpzame inzichten.

Zo helpt Diogenes je om authentiek te zijn, Epicurus om niet te veel geld uit te geven tijdens de uitverkoop en Kant om op tijd te remmen voor een zebrapad. Maar ook minder gearriveerde denkers helpen je een handje: André Hazes daagt je uit om vrijer te worden en De Jeugd van Tegenwoordig steunt je in je verdriet. Tijdens deze interactieve lezing word je uitgedaagd om zelf meteen aan de slag te gaan met inzichten en gedachte-experimenten, zodat je nieuwe perspectieven krijgt op je eigen leven. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen en ga met een verfriste geest terug naar huis!

Lammert Kamphuis is een bekende filosoof, bestsellerauteur en spreker. Het is zijn missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Lammert is een veelgevraagd spreker in het bedrijfsleven, sprak meerdere malen voor volle zalen op Lowlands, is hoofddocent bij The School of Life Amsterdam en huisfilosoof bij Koffietijd/5 Uur Live op RTL 4. In 2018 kwam zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven (De Bezige Bij) uit en werd al snel een bestseller. Nouveau noemde hem “een van de meest inspirerende sprekers van het moment.”

Praktische informatie
Datum: woensdag 5 februari 2020 
Tijd: 19.30 – 22.00 (aanvang vanaf 19.00)
Locatie: Cultuurhuis de Garenspinnerij, Turfsingel 34a te Gouda
Tickets: € 29,50

Koop je tickets hieronder!